“Ik ben vaak moe, geïrriteerd en ik reageer me af op mijn omgeving, terwijl ik niet eens weet waar ik nou zo boos om ben”. Met deze zinnen startte het BMR-traject van een nieuwe cliënt.
Je herkent het vast zelf ook wel, dat je ineens heel fel kunt reageren op iets en dat je je naderhand afvraagt, “Waarom werd ik nou zo boos?” Blijkbaar wordt er dan iets in je geraakt. Iets wat er misschien al heel lang zit. Een gevoel, waar jij een overtuiging aan gekoppeld hebt. Een schuldgevoel kan bijvoorbeeld al zijn ontstaan in je kindertijd, als je iets (onschuldigs) gedaan had wat niet mocht. Zo kunnen gevoelens getriggerd worden, terwijl je je al niet eens meer bewust bent van de gebeurtenis zelf. Maar de overtuiging, bijvoorbeeld “ik deug niet” die je er aan gekoppeld hebt, is er nog.

Op vergelijkbare wijze werkt dit ook met andere gevoelens. Heb je iemand vertrouwd en ben je belazerd? Je krijgt moeite met vertrouwen. Was je succesvol, maar heb je gefaald? Je raakt je positieve gevoelens kwijt.

Bij deze cliënt is er ook iets geraakt. Ik test voor haar uit op welk niveau die beperkende gevoelens en overtuigingen zitten en ze herkent het direct. Omdat ze is afgekeurd voor haar werk, is ze zich afhankelijk gaan opstellen. En die afhankelijkheid, dat is wat haar stoort. Zij geeft haar energie af. We gaan er mee aan de slag. Elke week laat ze een stukje los. Ik zie haar ontspannen, letterlijk en figuurlijk. In week 6 vraag ik haar om eens te kijken naar haar omgeving, wat raakt haar nog. Als ze ook dit heeft losgelaten, zie ik de energie weer stromen. Zij straalt weer, onafhankelijk. En geeft haar energie niet meer af. En die boosheid  en irritatie? Die behoren tot het verleden! Body Mind release, niet praten, maar doen!