In mijn praktijk komt een jonge moeder. Zo iemand die alle ballen hoog wil houden en daar ogenschijnlijk ook prima in slaagt. Ogenschijnlijk. Want al snel vertelt ze me, dat ze het moeilijk vindt. Moeilijk om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Thuis, op haar werk, als mantelzorger voor haar ouders. Ze heeft het gevoel dat ze alleen erkenning krijgt als ze heel hard werkt en alleen waardering als ze alles goed doet. ‘Maar waar blijf ik dan’, vraagt ze me vertwijfeld. ‘Wat ik zo graag zou willen, is me kunnen ontspannen, kunnen genieten en plezier te ervaren in mijn leven. Zonder dat ik me daar schuldig over voel of het gevoel heb dat ik tekort schiet’.

Ik zou nu natuurlijk met haar kunnen gaan zoeken. Waar komt dat gevoel van vandaan? Heeft het te maken met onbewuste conflicten uit de kindertijd? De opvoeding? Maar dat is niet hoe Body Mind Release werkt. Als praten zou helpen, dan hadden we onze problemen allang opgelost. Dus leer ik haar de Body Mind Release methode aan.

Gemotiveerd gaat ze aan de slag met het loslaten van haar overtuigingen. En als ze in de derde week haar positieve gevoelens mag gaan terughalen, appt ze me: ‘Ik voel een hele blije kriebel in mijn buik.’ Mooi’, denk ik. ‘Hier komt wat in beweging’.

Want weet je: je barrière zit in je hoofd. In oude denkpatronen. Die je zo vaak herhaald hebt, dat ze een automatisme zijn geworden, of stemmetjes ,die je steeds weer hetzelfde vertellen: “dat lukt jou toch niet, dat kan jij niet”. Gelukkig kun je ook deze vastgeroeste patronen, ik noem ze levensprogramma’s, loslaten. Je kunt jezelf herprogrammeren, met wat je wél wilt. En dat levenslang.

Wat wil jij?

Blijf je hangen in je eigen onzekerheid? Je perfectionisme? Waardoor je nooit tevreden kunt zijn en steeds bang bent om te falen? Of kies jij voor ruimte voor jezelf?

Hoe zou het zijn als jij vrolijk en energiek bent. Ontspannen en tevreden. Thuis, op je werk en in het contact met anderen. Om te kunnen zijn wie je bent. Weet je dat precies goed is? Want als jij gelukkig bent, is je omgeving dat ook! Waar kies jij voor?

Na 7 weken zie ik een dame die WEL voor zichzelf durft op te komen, die WEL kan genieten en WEL kan ontspannen. En haar omgeving? Die verandert net zo hard mee.